vérfarkasok

Vérfarkasok feladata:
 megvédeni az embereket a vámpírok elöl.  Régen éltek vérfarkasok, de a Cullen család elköltöztével eltűntek. Miután a Cullen család vissaztért, az ősök leszármazottai ismét átváltoztak. Most arezervátumban tanulnak La Pushban
.La Push: ez a hely ad otthont az itt élő indiánoknak. A könyv szerint itt egyben farksok is élnek. Egy kis művelődés:  La Push egy kicsi, beépítetlen közösség Clalla Countyban, Washingtonban, az Egyesült Államokban. Ez az otthona a Quilete indián törzsnek és egyedül itt találhtó meg a Quilete folyó. Ez a hely alkalmas szörfözésre és bálnavadászatra. A James Strand egy Óceán Parki Üdülőhely, ami egy általános látványosság La Pushban. A La Push név franciául annyit jelent, hogy nyílás, torkolat (la bouche). Sok turista és Twilight-fan ellátogat ide, mert ez egy fontos része Stephenie Meyer regényének, hiszen Jacob Black karaktere is itt él a könyvek szerint

Átváltozás:  Mindig áttudnak. Ha eléggé megértek, akkor egyszer csak kitőr belőllük. Van, hogy a harag váltja ki náluk. Nehezen tudják eleinte kezelni, de hallják egymás gondolatait, így segítséget kapnak. Sam volt az első a régi falka óta, neki egyedül kellett ezeket megtanulnia. Ha nagyon mérgesek, akkor átváltoznak és esetleg bánthatják az embereket, akik túk közel vannak hozzájuk. (pl.: Sam Uley mennyasszony: Emily. Neki az arcán végig egy karmolás van).   
         
  Quilete legenda: Jacob, La Push tengerpartján élő indián fiú. Beszél Bellának egy rém történetről: miszerint Jacob dédapja a farkasoktól származtatja törzsét, és olyan régi ez a történet, mint az Özönvíz . Nem ölhetnek farkasokat, tisztelik őket. Ők vették észre Cullenékat, amint vadásztak földjeiken. Azt mondták mások, sokkal civillizáltabbak voltak, mint a többi vámpír, ezért egyességet kötöttek Hoquiam közelében.

Tábortűz: Itt szoktak összegyűlni, megbeszélni az eseményeket, gyűlést tartani, és elmesélni a régi legendákat is. Rengeteget esznek ilyenkor.
Az egyesség: semelyik Cullen sem mehet a La Push földjeire, és nem vadászhatnak emberekre és meg sem haraphatják őket.( nem változtathatnak át embereket) Azért vezették be, mert nem tudták, hogy meddig tudják féken tartani az ösztöneiket. . Úgy hívták őket: hidegek, vagy vérivók. Az emberek nyelvén: vámpírok. Ha megszegik Cullenék az ígéretet, akkor elmondják az indiánok az embereknek, hogy mik is valójában. Az indiánok mióta Carlisle orvos, nem mennek a kórházba. Cullenék még az ide települt emberek előtt itt voltak. 2 évvel ezelőtt költöztek vissza Alaszkából, mert már nem volt hiteles, hogy ilyen fiatalok. Jacob eleinte nem hitt ebben a mesében, és nem is mesélhetett róla senkinek, de később ő is átváltozott farkassá( vér).Ők csak sápadtarcúaknak hívják az embereket.


Kedvelt szórakozások
 -Motorozás
-Szikla ugrás
-Jacob szeret motort szerelni
-Vámpírok megölése
Jellemzői:

-mindenkinél egyforma tetoválás,
-magasabb a testhőmérsékletük( 40-42°c),
-hamarabb nőnek, erősődnek (idősebbnek néznek ki), medvének nézik őket az emberek
-nem tudnak sokáig egy ruhát hordani, mert átváltozáskor széthasítják,
-hamar dühösek lesznek,
-farkasként tudnak egymás gondolataiban olvasni, (telepátia)
-hamar gyógyulnak( egymásban nem tesznek kárt igazán). Komolyabb sérülést csak egy vámpír tud okozni nekik.
-nagy termetükhöz képest rengeteget esznek.
-hegyes a karmuk.
-megöli őket a vámpír méreg
-bundájuk hossza megegyezik azzal, hogy milyen hosszú a hajuk. Ezért vágják le.
-nem öregszenek meg, ha valakit igazán szeretnek. öregedni csak akkor kezdenek, ha feladják a farkas létüket.-> bevésődés
-mindenkinek más a bundája, lányok is átváltozhatnak


Bevésődés: (imprinting más néven) Minden vérfarkasnál van ilyen. Kinél előbb, kinél később. Ebben sem hittek nagyon hosszú ideig. Ez azt jelenti, hogy ha megpillantja az élete szerelmét, akkor megtalálja egyben az éne másik felét is. Elválaszthatatlanok lesznek ezentúl. Bármit megtesznek, hogy megvédjék választottukat. Úgynevezetten, megbélyegzik az illetőt. A falkának kötelező megvédeni a falkatársuk választottját, ha félvámpír is az illető(Nessie-Jake). 1 napnál tovább nem tudnak meglenni választottjuk nélkül. Mindkét fél úgyérzi magát, mintha a lelke egy része (vagy szíve) a másikban lenne.


Sam Uley- Emily Young
Jacob Black- Renessmee Cullen
Embry Call-
Quil Atera- (Emily unokahuga) Claire
Paul- Rachelle Black
Jared- (osztálytársa) Kimen


Átváltozás: Átváltozáskor nem kiszámíthatóak, mivel hirtelen ingerülnek fel és persze könnyen. Sorrend: Sam Uley (nagyon régen), Jared és Paul (nem tudni), Embry Call (Újhold), Jacob Black (Újhold), Quil Atera (Eclipse), Seth és Leah Clearwater (Eclipse)

A kötetben szerepelnek:
Alkonyat- még nem alakult meg a falka, Jacob sem hisz a legendákban

Újhold- egy banda alakul, akiknek beleszólásuk van a gyűlésekbe. Egyre több fiú csatlakozik a bandához, ez aggasztja Jacobot. Átváltoznak és a helybéli vámpírokra vadásznak, akik Forks lakosságát pusztítják el. Megpróbálják megakadájozni, miközben a rendőrség ,,egy medve után,, nyomoz.


Fogyatkozás- Cullenék és a farkasok együtt harcolnak Victoria által épített vámpír sereg ellen. Egy időre fegyverszünetet kötnek, de Edward és Jacob nem. Ebben a részben is lesznek ellentétek, de azért együttdolgoznak.


Hajnalhasadás-

Vámpírokra az elnevezések: vérszívó, Cullenék, hidegek, vérivók...
Tudtad??????? A filmben csak olyan farkasok szerepelhetnek, akikben van némi indián vér. A filmekben jól kell bírni a hideget, mivel sokszor lesznek félmeztelenül.


A falka: összetartanak,bármi is történjék. Csapatként bánnak el a vámpírokkal. De utasítás nélkül is összefognak,mivel némileg kötődnek egymáshoz. (pl.: Sam várt Jacobra,mikor változik át) Segítik egymást mindenben.

- törvények: Tilos elárulni a titkot az embereknek. A szerződés szerint tilos átlépni a határt. Az alfának engedelmeskedni kell.


- tagjai:


Sam Uley: mennyasszonya- Emily( Egyszer elveszítette a fejét. Átváltozott és megkarmolta. Azóta szörnyű bűntudata van.).Ő az alfa hím, eredetileg Jake lenne, de ő nem akarta elvállalni. Neki volt a legnehezebb dolga, miután őneki senki sem mondta meg, hogy mit tegyen, ha átváltozik. A bandával nagyon jól kijön. Lesz egy 2 éves lányuk is. Eredetileg Leah volt a szerelme középiskolás korában. Megtiltotta neki a tanács, hogy felfedje Leah előtt a titkát. De miután meglátta Leah barátnőjét, Emily- t, tudta, hogy csak is őt szereti. Így elhagyta Leah-t és most Emily-vel él. Mivel ő az alfa, neki senki sem szegülhet ellen.Házuk:.


 Ő csillapítja le mindig a farkasokat, ő tartja össze a bandát. Ő utalt arra is, hogy a Cullen család nem jöhet a First Beach-re. Besegít a rendőrségnek időnként, mivel nagyon jól ismeri az erdőt:

Bellát is ő találta meg-Emily-t elvette és született egy kislányuk, akibe Quil bevésődött.
apja: Joshua Uley- elhagyta őt és édeasanyját még kicsi korában
született: 1985-ben, az Alkonyatban még 19 éves. (vajon azóta változott, ha átváltozott régen? és miért nem volt már akkor is rövid a haja?)
fekete színű farkas:


Jacob Black: Eredeti választottja Bella volt, de miután meglátja Renessmee-t, onnantól kezdve őt megbélyegezte. 7 évig kellett várnia, míg Nessie teljesen kifejlődik. Elnevezte Nessie-nek( mint a Lock Nessie szörny), ezt Bella ellenezte, de később mindenki így szólította.Pár infó: - sötétbarna bundájú, nagy fekete szemek, futásból is áttud változni ( ritka dolog, emiatt megbecsülik is), nagyon ingerlékeny, ő lenne eredetileg az alfa hím, de átengedte Sam-nek. 15 éves, de alkatilag 25.


Lakik:Billyvel- , de van még két lány testvére is: Rachel és Rebecca. Az édesanyja meghalt: Sarah Black.Szeret: - autókat bütykölni, motorozni, vámpírokat elkapni, Bellával lógni, horror filmeken röhögni, rémtörténeteket hallgatni, faragni fából dolgokat) Átváltozása: egy horror film után.


A film készítők kicserélték Jacob farkast egy másikra: Szerintem jobb lett! wolfbeforeafterEmbry Call: Eleinte tetszik neki Bella. Jacob és Quil a legjobb barátai. Sötétszürke bundája van, és egy kicsit foltos is. Imádja a gimis lányokat.

anyja: Makah törzsben élt, a jellemvonásait apjától örökölte- a Taha Aki által vezetett törzzsel, (aminek leszármazottjai a quileute-ok)békében élő törzs


lehet hogy féltestvére: Sam Uley, Jacob Black, Quil Atera, mivel lehet,hogy az apja vagy Billy Black, vagy Joshua Uley, vagy Quil Atera.

született: 1989-ben
Quil Atera: Később csatlakozik a bandához. Ő szereti legjobban azt, hogy farkas lett. Emily 2 éves unokahugába vésődött bele. Csokoládébarna a bundája. Apja: Quil Atera.
Paul : Nagyon ingerlékeny. Ezüstös színű farkas. Hamar fel lehet bosszantani. Bevésődése Jacob nővérével történik Rachelle-l. Jacob és Billy néha dühes, mert sokat tartozkodik a házukban és felfalja az ételüket.
Jared: Annyit lehet róla tudni, hogy az egyik osztálytársába vésődött bele. Nem törődött vele, de átalakulása után ahogy meglátta, megszerette. Ő Paullal kb. egy időben változott át.


Leah Clearwater: világos szürke a bundája. Ő a leggyorsabb farkas. Ő az egyetlen nő a bandában. Egyszerre változik át, mint a testvére Seth. Mindig ellenszegül a bandának, mivel haragszik Sam-re, mert elhagyta. A Breaking Dawn-ban csatlakozik Jake-hez, amikor ő elhagyja a farkasokat. Később a természete is megváltozik.
Seth Clearwater:aranybanra a bundája. Kivételesen ő szereti a Cullen családot. Az Eclipse-ben Bellával és Edwarddal marad, mert még túl fiatal egy harchoz. Ahhoz képest ő öli meg Riley-t, Victoria új barátját( segítőjét), ezért nagyon büszke magára. Edward megkedveli.
Ephraim Black:( ő és Carlisle a forgatási szünetben) Billy Black nagyapja, tehát Jacob dédapja. Ő volt a Quileute törzs vezetője ( Alfa hímje). Ő kötötte még régen a szerződést a Cullen családdal. Szerződést lásd feljebb!
Billy Black: Ő is régen farkas volt. Feladta farkas létét, így tovább öregedett. Felesége már meghalt. Most tolókocsis, a tanács tagja. Mindenben támogatja Jaket. Jól tud hazudni, legjobb barátai Charlie és Harry. A nyakában egy kis fekete zsákot hord, vámpír maradvánnyal.
Harry Clearwater: Felesége Sue, két gyermeke Leah és Seth. Legjobb barátai: Billy és Charlie. Féltve őrzi a farkasok titkát. Ő is volt farkas. Most tanácstag. Charlie imádja a halpácát. Hogy védje a farkasokat, szembekerül a film szerint Victoriával és utána hal meg szívrohamban.